Caesar-achtige dressing (ansjovisvinaigrette) | Geef me wat oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Lees mijn openbaarmakingsbeleid.

Dit recept voor “caesar-achtige” dressing (ansjovisvinaigrette) is snel en gemakkelijk te maken met slechts 5 eenvoudige ingrediënten.

Caesar-achtige dressing (ansjovisvinaigrette) in pot

Voor die momenten waarop je zin hebt in een goede caesardressingmaar toch iets lichters, sneller en gemakkelijker willen…

…probeer mijn favoriete “caesar-achtige” dressing met 5 ingrediënten!

Technisch gezien een ansjovisvinaigrette, bevat deze dressing alle gedurfde, hartige umami-smaken waar we allemaal van houden in een traditionele caesar, maar laat de rauwe eieren weg die gewoonlijk worden toegevoegd voor romigheid. Het resultaat is een frisse, citroenachtige, knoflookachtige dressing voor ansjovisliefhebbers die we hier in huis niet kunnen stoppen.

Barclay en ik vinden het heerlijk om het te combineren met wat groen, geroosterde broodkruimels en een beetje Parmezaanse kaas voor wat we liefdevol onze “caesar-achtige salade” noemen, die 10 minuten duurt om op te zwepen en prachtig werkt als een bijsalade of voorgerecht. (We serveren de onze vooral graag met zalm.) Maar net als bij traditionele caesardressing, zijn er allerlei andere heerlijke manieren waarop je deze eenvoudige vinaigrette kunt gebruiken met groenten, zeevruchten, vlees, sandwiches, pasta’s en meer.

Dus als je net zoveel van caesardressing houdt als wij, trek dan een blik ansjovis (of een tube ansjovispasta) open en laten we samen een snelle batch van deze heerlijke vinaigrette maken!

Ansjovisvinaigrette ingrediënten

Ansjovis Vinaigrette Ingrediënten

Voordat we naar het volledige ansjovisvinaigrette-recept hieronder gaan, volgen hier een paar opmerkingen over de ingrediënten die je nodig hebt:

  • Ansjovis (of ansjovispasta): Meestal hakken of pureren we ansjovis uit blik fijn om deze vinaigrette te maken. Maar als je liever niet met hele ansjovis werkt, kun je ansjovispasta in plaats van. (Houd er rekening mee dat sommige ansjovispasta’s zelfs zouter zijn dan ansjovis uit blik, dus voeg naar smaak toe.)
  • Citroensap: Vers geperst citroensap is altijd het beste.
  • Dijon mosterd: Dit is mijn favoriete Dijon die we altijd in ons huis gebruiken.
  • Knoflook: Ik ben dol op de pittige kick van verse knoflook in deze dressing, maar als je in een mum van tijd zit, kan knoflookpoeder als vervanging werken.
  • Olijfolie: Ik raad een olijfolie van goede kwaliteit aan, omdat de smaak echt doorschijnt met zo weinig ingrediënten in deze dressing.
  • Zwarte peper: We voegen heel veel versgemalen zwarte peper toe in ons huis, maar gebruik alsjeblieft zoveel je wilt.

Ansjovisvinaigrette kloppen

Hoe Ansjovis Vinaigrette Te Maken

Er zijn een aantal manieren waarop je deze dressing kunt maken! Meestal blitzen we de onze met een staafmixer, wat ik de snelste en gemakkelijkste optie vind. Maar je kunt de jouwe ook met de hand kloppen of een traditionele blender of keukenmachine gebruiken.

  • Met de hand: Voor deze optie raad ik aan om de ansjovis fijn te hakken of te pureren. Volg daarna de instructies in het onderstaande recept om de olijfolie bij de andere ingrediënten te druppelen terwijl je krachtig klopt om de dressing te emulgeren.
  • Hand mixer: Ik voeg de ingrediënten meestal toe aan een pot met wijde opening (of een kleine kom) en gebruik vervolgens een staafmixer om de dressing te pureren tot deze is geëmulgeerd.
  • Traditionele blender of voedsel verwerker: Elk van deze opties zal werken, maar ze kunnen een beetje uitdagend zijn met een enkele batch van deze dressing. Dus als je een traditionele blender of keukenmachine van standaardformaat gebruikt, raad ik aan om een ​​dubbele of driedubbele batch te maken en de restjes te bewaren voor een volgende ronde.

Ansjovis Vinaigrette in pot met lepel

Recept variaties

Hier zijn een paar andere variaties op dit recept die je mag proberen:

  • Voeg verse kruiden toe: Voeg gerust een handvol andere verse kruiden toe die goed klinken, naar smaak. Basilicum, dille, peterselie, rozemarijn, tijm of dragon zijn allemaal heerlijke opties.
  • Parmezaanse kaas toevoegen: Als je kaas in de dressing zelf wilt mengen, voeg dan gerust wat geraspte verse Parmezaanse kaas toe.
  • Maak het pittig: De rauwe knoflook geeft deze dressing al een flinke kick. Maar voel je vrij om wat gemalen rode pepervlokken toe te voegen voor een extra laag warmte.
  • Maak het glutenvrij: Dit dressingrecept is van nature glutenvrij. Als je onderstaande salade maakt, kun je glutenvrije panko paneermeel kopen.

Caesar-achtige salade met Parmezaan paneermeel


Afdrukken

klok klok icoonbestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram icoonpinterest pinterest icoonfacebook facebook icoonafdrukken print icoonvierkanten vierkanten icoonhart hart icoonhart solide hart solide icoon


Beschrijving

Dit recept voor caesar-achtige dressing (ansjovisvinaigrette) is snel en gemakkelijk te maken met slechts 5 hoofdingrediënten.



  1. Klop de basisingrediënten. Combineer de gehakte ansjovis, citroensap, Dijon, geraspte knoflook, plus een paar draaien van versgekraakte zwarte peper in een middelgrote mengkom. Garde krachtig gedurende 15 seconden om te combineren.
  2. Voeg de olijfolie toe. Terwijl je het ansjovismengsel krachtig blijft kloppen met één hand, sprenkel je een heel dun straaltje olijfolie door het mengsel en voeg je langzaam de resterende olijfolie toe tot de dressing volledig is geëmulgeerd. Overhaast dit proces niet, anders zal de olijfolie scheiden. (U kunt ook een gebruiken hand/staafmixer om alle ingrediënten voor de saladedressing in een kleine kom of pot te pureren tot ze geëmulgeerd zijn.)
  3. Dienen. Serveer onmiddellijk of bewaar tot 4 dagen in een afgesloten container.



Opmerkingen:

Ansjovispasta: Voel je vrij om ongeveer 2 theelepels ansjovispasta in plaats van hele ansjovis als je dat liever hebt.

Traditionele blender of keukenmachine optie: Je kunt ook een traditionele blender of keukenmachine van standaardformaat gebruiken om de dressing te blenden. Maar omdat de portiegrootte voor een enkele batch zo klein is (en misschien niet goed past in deze grotere apparaten), zou ik aanraden het recept te verdubbelen of te verdrievoudigen om het goed te laten mengen.

Deel dit bericht

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rasalatbar.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart