Deze eenvoudige groene salade zit boordevol pittige geroosterde kikkererwten, komkommer, avocado, fetakaas, verse kruiden en een pittige citroenvinaigrette.
Zoals ik eerder deze week in mijn post al zei, vinden Barclay en ik het heerlijk om minstens één keer per week een grote pan kikkererwten te roosteren. En vooral deze grote groene salade is een van onze favoriete manieren om ze te gebruiken!
We zijn er dol op omdat het vol zit met zoveel van onze favoriete ingrediënten die zo fris en licht smaken, vooral in deze tijd van het jaar. We hebben het over knapperige groenten, koele komkommer, romige avocado, gesneden rode uien, pittige feta (of geitenkaas), heel veel verse kruiden (we houden hier van dille en munt), en een snelle citroenvinaigrette. De hele salade komt snel en gemakkelijk samen en barst van de heldere zomerse smaken. En hoewel het goed zou kunnen werken als een bijgerecht, maken we er meestal gewoon een maaltijd van!
Als je wat eiwitten wilt toevoegen, zijn gegrilde garnalen, zalm, kip of biefstuk allemaal heerlijke opties. Of als je de salade helemaal vegan wilt maken, kun je de kaas gewoon nixen. Hoe je het ook maakt, we hopen dat je er net zoveel van houdt als wij. Het is zeker een blijvertje in ons huis!
Salade Ingrediënten
Voordat we naar het volledige recept hieronder gaan, zijn hier de opmerkingen over de ingrediënten die je nodig hebt om dit recept voor geroosterde kikkererwtensalade te maken:
Geroosterde kikkererwten: Dit is ons recept voor knapperige geroosterde kikkererwten hier in ons huis. Het is snel en gemakkelijk te maken met kikkererwten, olijfolie en mijn favoriete kruidenmix, maar voel je vrij om de smaakmakers te gebruiken die je lekker vindt.
Groenen: Ik hou van een lekker knapperig groentje in deze salade, zoals Romaine of little gems, maar zowat alle saladegroenten die je toevallig in huis hebt, zullen werken.
Komkommers: Minikomkommers (of een Engelse komkommer) geven deze salade zo’n heerlijk krokantje.
Verkruimelde kaas: In deze salade gebruiken we afwisselend feta en geitenkaas – beide opties zijn heerlijk!
Rode ui: Voor deze salade raad ik aan om de ui extra dun te snijden. Als je de voorkeur geeft aan een mildere uiensmaak, spoel je de gesneden ui gewoon in koud water en laat je hem uitlekken voordat je hem aan de salade toevoegt.
Kruiden: Ik ben dol op het toevoegen van heel veel verse kruiden aan deze salade! Verse munt en dille zijn meestal onze favorieten, maar basilicum, peterselie of koriander zouden ook geweldige alternatieven zijn.
Citroenvinaigrette: Deze eenvoudige dressing is gemakkelijk op te kloppen met olijfolie, citroensap, Dijon, knoflook, zout en peper.
Recept variaties
Dit recept voor groene salade is ongelooflijk flexibel, dus voel je vrij om het naar wens aan te passen! Voel je vrij om bijvoorbeeld…
Voeg een eiwit toe: Garnalen, zalm, sint-jakobsschelpen, kip, biefstuk of spek zouden allemaal geweldige toevoegingen zijn.
Extra groenten toevoegen: Alle andere saladevriendelijke groenten (zoals paprika, wortelen, radijsjes, doperwtjes, tomaten, enz.) zouden hier ook goed kunnen werken.
Olijven of kappertjes toevoegen: Ofwel zou heerlijk zijn.
Veganistisch maken: Gebruik plantaardige kaas of laat de kaas helemaal weg.
Meer Groene Salade Recepten
Op zoek naar meer recepten voor grote groene salades om te proberen? Hier zijn een paar van mijn favorieten:
Maak de vinaigrette. Klop alle ingrediënten samen in een kleine kom (of schud alle ingrediënten krachtig door elkaar in een afgesloten pot) tot ze volledig zijn gecombineerd.
Schep de salade om.Doe de helft van de kikkererwten, sla, komkommer, feta, avocado, rode ui, munt en dille in een grote mengkom. Besprenkel gelijkmatig met de voorbereide vinaigrette en roer voorzichtig door elkaar.
Dienen.Serveer direct, gegarneerd met de overgebleven krokante kikkererwten en genieten maar!
Opmerkingen:
Voorbereidingstijd: De hierboven vermelde voorbereidingstijd is om de kikkererwten klaar te maken voor het braden. De voorbereidingstijd voor de rest van de salade is inbegrepen in de tijd die de kikkererwten bakken (hoewel het waarschijnlijk veel minder dan 45 minuten zal duren om te bereiden).