Krokante Kokos Kip Salade Met Sesam Vinaigrette

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Lees mijn openbaarmakingsbeleid.

Dit knapperige recept voor kipsalade met kokosnoot barst van de verse zoete en hartige smaken en wordt gemengd met een eenvoudige sesamvinaigrette.

Een van die salades waar ik gewoon van word dus Vrolijk.

Sommigen van jullie herkennen het misschien als een riff op de nostalgische mandarijn-kipsalades waar zovelen van ons (hallo, ik!) in de jaren 90 dol op waren in restaurants. Maar mijn moderne versie is opgevrolijkt, opgefrist, en ik durf te zeggen nog smaakvoller dan de originelen! Het zit boordevol een onweerstaanbare mix van knapperige koolsalade, sappige verse mandarijnen, romige avocado, geroosterde amandelen, gehakte koriander en lente-uitjes. Dan wordt alles gegooid met een snelle sesamvinaigrette en gegarneerd met mijn favoriete gebakken krokante kokoskip. Het is de perfecte balans tussen zoete en hartige smaken, romige en knapperige en sappige texturen, met nul blikjes stroperig-zoete mandarijnen in zicht. Als je op mij lijkt, denk ik dat je het helemaal geweldig zult vinden!

Natuurlijk zijn er allerlei manieren waarop je dit recept naar wens kunt aanpassen, van het ruilen van je favoriete eiwit (garnalen of tofu zouden fantastische alternatieven zijn voor kip), tot welke groente of noten je toevallig ook hebt hand, aan allerlei andere leuke invoegtoepassingen die u misschien interesseren (zie onderstaande ideeën). Dus veel plezier met dit recept en geniet van een extra bite voor mij!

Krokante Kokos Kip Salade Ingrediënten

Voordat we naar het volledige recept voor een krokante mandarijnsalade met kokoskip hieronder gaan, volgen hier een paar korte opmerkingen over de ingrediënten die je nodig hebt:

  • Koolsla mix: Ik heb zojuist een standaard koolsalademix gebruikt, die een prachtige textuur en knapperigheid toevoegt en deze salade helpt om mooi in de koelkast te blijven als je toevallig restjes hebt.
  • Krokante kip met kokoskorst: Ik raad aan om kipfilets zonder been in dunne plakjes te snijden (of je kunt ervoor kiezen om kippenhaasjes te gebruiken), die we zullen paneren met Panko-paneermeel, gezoete geraspte kokosnoot, ei, bloem, gemalen gember, zout, peper en vervolgens bakken in kokosolie (of uw favoriete bakolie).
  • Mandarijn sinaasappelen: Ik ben dol op de smaak van verse mandarijnen (clementines) in deze salade, maar je kunt er ook voor kiezen om een ​​andere variëteit aan verse sinaasappels of mandarijnen uit blik te gebruiken als je dat liever hebt.
  • Sjalotten en koriander: We zullen heel veel gehakte verse lente-uitjes en koriander toevoegen om de boel op te frissen.
  • Avocado’s: Ik raad aan om een ​​royale hoeveelheid in blokjes gesneden avocado in deze salade te gebruiken, waarvan de romige smaak en textuur zo mooi in balans zijn met alle andere knapperige ingrediënten.
  • Amandelen: Ik ben dol op de textuur van geroosterde amandelschaafsel in deze salade, maar geschaafde of geplette amandelen zouden ook heerlijk zijn.
  • Sesam vinaigrette: Deze zoete en hartige vinaigrette is gemakkelijk op te kloppen met olie, sojasaus, rijstazijn, honing, geroosterde sesamolie, gemalen gember, knoflookpoeder, zout en zwarte peper.
  • Sesam zaden: Tot slot raad ik een royale hoeveelheid geroosterd sesamzaad aan als garnering voor extra sesamsmaak en knapperigheid!

Optionele receptvariaties

Hier zijn een paar andere manieren waarop u dit recept voor knapperige kipsalade kunt aanpassen als u dat wilt:

  • Bak de kip: Als je de kip liever bakt in plaats van frituurt, bestrijk je de gepaneerde kip gewoon aan beide kanten met olie. Plaats het op een rooster dat bovenop een bakplaat is geplaatst (of u kunt het direct op de bakplaat plaatsen) en bak ongeveer 15-20 minuten op 400 ° F of tot het gaar is.
  • Gebruik een ander eiwit: Garnalen of tofu zouden heerlijke opties zijn in plaats van de kip, als je dat zou willen.
  • Gebruik verschillende soorten groen: Sub in een van je favoriete saladegroenten in plaats van de koolsalade.
  • Gebruik ander fruit: Verse aardbeien, ananas, bosbessen, kiwi’s of een andere variëteit aan sinaasappels zouden goed werken in plaats van (of gecombineerd met) de mandarijnen.
  • Gebruik pinda’s: Gooi in plaats van amandelen wat gemalen pinda’s.
  • Voeg nog meer leuke dingen toe: Krokante chow mein noedels, knapperige wontonreepjes, edamame, gesneden radijs, gesneden jalapeño pepers, etc. zouden ook leuke toevoegingen zijn!
  • Maak het glutenvrij: Gebruik glutenvrije Panko en een glutenvrije bloemmix voor alle doeleinden.
  • Vegetarisch/veganistisch maken: Gebruik plantaardige “kip” of tofu, of laat het eiwit helemaal weg.

Meer favoriete saladerecepten

Op zoek naar nog meer fruitige saladerecepten om te proberen? Hier zijn een paar van mijn favorieten:


Afdrukken

klok klok icoonbestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram icoonpinterest pinterest icoonfacebook facebook icoonafdrukken print icoonvierkanten vierkanten icoonhart hart icoonhart solide hart solide icoon


Salade Ingrediënten:

Krokante Kip met Kokoskorst

Sesam Vinaigrette Ingrediënten:


  1. Bereid de baggerassemblagelijn voor. Klop in een ondiepe kom bloem, zout, gember en zwarte peper tot een geheel. Klop in een tweede ondiepe kom het ei kort los. In een derde ondiepe kom, klop Panko en geraspte kokosnoot samen tot gecombineerd.
  2. Brood de kip. Dompel een stuk kip in het bloemmengsel tot het volledig bedekt is en schud het overtollige eraf. Dompel de kip vervolgens in het losgeklopte ei tot het bedekt is en schud het overtollige eraf. Dompel de kip tenslotte in het Panko-mengsel en druk voorzichtig zoveel mogelijk van het mengsel op de kip zodat het blijft plakken. Leg de kip op een schoon bord en herhaal dit proces met de resterende kipreepjes.
  3. Bak de kip gaar. Verhit de kokosolie in een sauteerpan met antiaanbaklaag tot het heet is. Voeg echter veel stukjes kip toe die in een enkele laag passen zonder de pan te vol te maken. Bak 2-3 minuten per kant of tot het paneermeel goudbruin is en de kip gaar is. Leg de gekookte kip op een met keukenpapier beklede plaat en herhaal met de resterende kip, voeg indien nodig extra kokosolie toe aan de pan.
  4. Maak de vinaigrette. Klop ondertussen alle ingrediënten voor de vinaigrette samen in een middelgrote mengkom (of schud krachtig samen in een afgesloten pot) tot ze gecombineerd zijn.
  5. Meng de salade. Combineer de koolsalademix, sinaasappels, lente-uitjes, avocado’s, koriander, amandelen en gekookte kip in een grote mengkom. Besprenkel gelijkmatig met de vinaigrette en hussel door elkaar.
  6. Dienen. Serveer direct, gegarneerd met geroosterde sesamzaadjes. Genieten van!



Opmerkingen:

Geraspte kokos: Als je merk geraspte kokos vrij grote vlokken heeft, raad ik aan om het kort in de keukenmachine te malen (of het grof te hakken met een koksmes) om het gemakkelijker aan de kip te laten hechten. Je kunt ook ongezoete geraspte kokos gebruiken als je dat liever hebt.

Deel dit bericht

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rasalatbar.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart