Recept voor Griekse Salade Zalmkommen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Lees mijn openbaarmakingsbeleid.

Deze Griekse zalmsaladekommen bevatten snel gebakken zalm, knapperige groenten en groen, romige avocado, pittige feta en een pittige citroendressing. Zo vers en smaakvol en klaar om te gaan in slechts 25 minuten!

Griekse Zalm Salade Kommen

Zeg hallo tegen de Grieks-geïnspireerde zalmsaladekommen die mijn man en ik op grote schaal maken.

Op de een of andere manier werkte dit recept een paar jaar geleden zijn weg naar onze normale lunchrotatie toen mijn man en ik samen thuis begonnen te werken. En jaren later is het nog steeds een van onze absolute favorieten. We hebben geleerd dat als we het team taggen – ik meestal de zalm aanbraden en de dressing maak terwijl Barclay de groenten hakt – deze zalmsalade in minder dan 15 minuten klaar kan zijn. En op drukke dagen als we zin hebben in een snelle, frisse, smaakvolle feelgoodmaaltijd, deze salade altijd raakt ter plaatse.

De ingrediënten hier zijn eenvoudig en eindeloos flexibel. Je hebt alleen wat verse saladegroenten, een paar knapperige groenten, een rijpe avocado, een scheutje pittige feta (of geitenkaas), knapperige pepitas (of noten of zaden naar keuze) en een partij van mijn snelle dagelijkse dressing (gemaakt met citroensap of rode wijnazijn). Schroei vervolgens een paar zalmfilets op het fornuis, schroei ze in de salade en je bent klaar om te gaan.

Laten we een zalmsalade maken!

Griekse Zalm Salade Kommen Ingrediënten:

Oké, een paar snelle ingrediëntennotities voordat we bij het recept komen! Om deze Griekse zalmsaladekommen te maken, heb je nodig:

  • Zalm: Voel je vrij om elke variëteit van zalm te gebruiken die je het lekkerst vindt. Omdat we de gekookte zalm in de salade zullen vlokken, maakt het niet uit of je meerdere filets of een grote plak zalm kookt – je hebt in totaal slechts ongeveer een pond zalm nodig.
  • Rucola: Ik ben dol op de peperige smaak en stevige textuur van rucola in deze salade, maar alle groenten die je het lekkerst vindt, zijn voldoende.
  • Groenten: Ik gebruikte een knapperige mix van verse paprika, Engelse komkommer en rode ui. (Als je de smaak van de gesneden uien wilt verzachten, spoel ze dan even onder koud stromend water voordat je ze aan de salade toevoegt.)
  • Feta kaas: Feta voegt zo’n geweldige pittige smaak toe aan de salade. Maar we maken dit recept ook wel eens met geitenkaas of romige burrata, die zijn ook heerlijk.
  • Avocado: Voel je vrij om de avocado voor deze salade te dobbelen of in plakjes te snijden.
  • Noten zaden: We gooien er meestal een handvol geroosterde pepita’s in, maar geroosterde walnoten, amandelen of zonnebloempitten zijn ook geweldige opties.
  • Dagelijkse dressing: Je hebt één batch van mijn favoriet nodig dagelijkse dressingwaaraan ik aanraad 1/2 theelepel gedroogde oregano toe te voegen voor deze specifieke salade.

Recept variaties

Hier zijn een paar andere mogelijke manieren om uw Griekse zalmsaladekommen aan te passen …

  • Bak (in plaats van aanbraden) de zalm: Hier is mijn favoriete methode als je de zalm liever bakt.
  • Voeg extra smaakmakers toe aan de zalm: Ik blijf meestal gewoon bij zout en peper, maar voel je vrij om extra kruidenmelanges of smaakmakers toe te voegen aan de zalm die je verkiest.
  • Tomaten toevoegen: Ook verse cherrytomaatjes of zongedroogde tomaatjes zijn heerlijk in deze salade.
  • Olijven toevoegen: We voegen vaak een handvol Kalamata-olijven toe als we een pot bij de hand hebben.
  • Gebruik een ander eiwit: We maken deze salade af en toe met ingeblikte vis van goede kwaliteit (tonijn, zalm, makreel, enz.) als we tijd willen besparen, maar je kunt ook elke andere vissoort die lekker klinkt in de pan schroeien. Of kip, biefstuk of garnalen zouden ook geweldige eiwitopties zijn in deze salade.
  • Gebruik verschillende groenten/groenten/kaas: Al deze ingrediënten zijn vrij flexibel als je een ander soort saladegroenten, groenten of kaas in deze salade wilt verwerken.

Meer favoriete saladerecepten:

Hier zijn nog enkele favorieten die je kunt serveren als salades, of als voorgerecht (zoals we hier deden):

Afdrukken

klok klok icoonbestek bestek icoonvlag vlagpictogrammap mappictograminstagram instagram icoonpinterest pinterest icoonfacebook facebook icoonafdrukken print icoonvierkanten vierkanten icoonhart hart icoonhart solide hart solide icoon


Beschrijving

Deze Griekse Zalm Salade Bowls zitten boordevol verse en gezonde ingrediënten en zijn gemakkelijk te maken in minder dan 30 minuten.


  • 1 pond zalmfilets
  • fijn zeezout en versgekraakte zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 ons verse rucola
  • 1 grote rode paprika, in hapklare stukjes gesneden
  • de helft van een Engelse komkommer, in hapklare stukjes gesneden
  • de helft van een kleine rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2/3 kop geroosterde pepita’s
  • 1/2 kop verkruimelde fetakaas
  • 1 partij Dagelijkse dressing*
  • 1 avocado, gesneden of in blokjes gesneden


  1. Kook de zalm. Kruid de zalm met een paar flinke snufjes zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de zalmfilets met het vlees naar beneden en kook ongestoord ongeveer 3-4 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Draai om en bak de andere kant nog ongeveer 2-4 minuten, tot de zalm de gewenste gaarheid heeft bereikt en gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. (De kooktijd hangt ook af van de dikte van de zalm.) Leg de zalm op een schoon bord en zet apart.
  2. Toss. Combineer de rucola, paprika, komkommer, rode ui, pepita’s, feta en gekookte zalm in een grote mengkom. Besprenkel gelijkmatig met de dressing en roer voorzichtig door elkaar.
  3. Dienen. Serveer direct, gegarneerd met de avocado plus extra feta en/of pepitas, ter garnering.


Opmerkingen:

Dressing: Ik raad aan om voor dit recept een extra 1/2 theelepel gedroogde oregano door de dressing te mengen.

Deel dit bericht

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Rasalatbar.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart